Projelerimiz

Hergün güç ve umut sunuyoruz…

1974 yılında ABD’de kurulan günümüzde 56 ülkede faaliyet gösteren RMHC’nin (Ronald McDonald House Charities) bir uzantısı olarak Türkiye’de 2001 yılında faaliyete geçen McDonald’s Çocuk Vakfı’nın misyonu çocukların sağlığı ve mutluluğu için projeler gerçekleştirmektir. McDonald’s Çocuk Vakfı bu misyon çerçevesinde bugüne kadar 25 yerleşim merkezindeki 29 sağlık kuruluşunda 49 proje gerçekleştirdi. Bu projelerden yararlanan çocuk sayısı 2016 yılı itibarı ile 200 bin’i aştı. McDonald’s Çocuk Vakfı’na 1,5 milyon doların üzerinde ayni ve nakdi bağış yapıldı.

McDonald’s Çocuk Vakfı hastanelerde uzun süreli tedavi gören çocuklar ve refakatçilerinin hastane içinde geçirdikleri sürede onlara daha olumlu fiziki şartlar sunacak projeleri oluşturarak hastaların ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirmektedir. Ayrıca son 7 yıldır kesintisiz devam eden “Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı” projesi ile sosyo ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerdeki ilköğretim öğrencilerine yerel hastanelerin göz doktorlarının tıbbi desteği ile göz taraması yapılmaktadır. 2014 – 2015 ders yılının sonu itibarı ile bu projeden yararlanan çocuk sayısı 120 bini geçti.