McDonald's Çocuk Vakfı
Aile Odaları

McDonald's Çocuk Vakfı’nın bu hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri "Aile Odası’dır.

Aile Odaları hastanelerin çocuk servislerinin çok yakınında bulunur. Aile Odalarının amacı hastane odaları ve koridorları dışında hiçbir alternatifi olmayan çocuğa ve refakatçisine farklı bir ortam sunmaktır. 24 saat boyunca aile odaları, çocukların ve refakatçilerinin, hem keyif alarak vakit geçirebilecekleri hem de bazı temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri mekanlar olarak hazırlanır.

Aile Odaları, tedavi gören çocuğun diğer aile fertleriyle bir araya gelebildiği ev benzeri mekanlar olarak tefriş edilir. Böylelikle anne babalar çocukları ile TV izleyebilme, sohbet edebilme, kitap okuyabilme, internet erişiminden yararlanabilme fırsatı bulur. Ayrıca fiziki Sartlar elverdiği sürece aile odalarında banyo yapabilme, çamaşır yıkayabilme alanları bulunur.

Aile Odaları, annenin moralinin yükselmesine ya da hastanede kendisini evindeymiş gibi hisseden bir çocuğun tedavisine olumlu katkıda bulunur.

• Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi / Yeni Doğan Enfeksiyon Servisi
  • Ankara Ünv. Tıp Fakültesi Hastanesi
  • Vakıf Gureba Hastanesi / Çocuk Servisi
  • İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü

HABER BÜLTENİ

Ailelerimizin ilham verici öykülerini, haberleri okumak ve diğer insanlarla ve destekçilerle iletişim halinde olmak için e-bültenimize üye olun.