McDonald's Çocuk Vakfı
"Sağlıklı Göz ve Eğitimde Başarı" Projesi

McDonald's Çocuk Vakfı, çocukların sağlıklı olmalarının onların eğitimlerindeki başarılarına da yansıdığına inanmaktadır. Bu amaçla, özellikle göz sağlığı konusunda öncelikle sağlık hizmetinin yetersiz olduğu bölgelerde, yerel yönetim ve sağlık kuruluşları ile işbirliği yaparak tarama hizmeti sunmaktadır. Proje kapsamında bugüne kadar Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin gibi illerde on binlerce ilköğretim öğrencisi göz taramasından geçirilmiştir. GAP Bölge Kalkınma idaresi ve yerel üniversitelerin göz hastalıkları hekimlerinin işbirliği ile gerçekleştirilen taramalar sonrası sosyal güvencesi olmayan çocuklara gözlüklerinin temini ve göz ameliyatlarının gerçekleştirilmesi gibi sağlık hizmetleri sunulmuştur. Bu proje kesintisiz devam etmektedir.

• Şanlıurfa
  • Diyarbakır